Suriyeli aktivist kadın ve gazeteci kızının öldürülmesi

Oruba Barakat ile Halla Barakat'ın öldürülmesine ilişkin soruşturma sürüyor

İSTANBUL (AA) - Suriyeli aktivist kadın ile gazeteci kızının bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili soruşturma devam ediyor.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince, Oruba Barakat (60) ile Halla Barakat'ın (22) evlerinde bıçaklanarak öldürülmesi konusunda yapılan ilk incelemede, kapıda herhangi bir zorlama izine rastlanmadığı öğrenildi.

Ayrıca evin salonunda yerde yan yana battaniyeye sarılı halde bulunan cesetlerin üzerine toz deterjan döküldüğü tespit edildi. Deterjanın, cesetlerin kokmasını engellemek için döküldüğü tahmin ediliyor.

Öte yandan, kardeşinin, Oruba Barakat'ın bir süre önce sosyal medyada bir kişi tarafından bozuk bir Arapçayla "Sen çok konuşuyorsun, konuşma yoksa seni öldürürüz" denilerek tehdit edildiğini söylediği kaydedildi.

Polisin olaya ilişkin başlattığı çok yönlü çalışma sürüyor.

AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!