Suriye'deki insani yardım operasyonları

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner:- "Daraya halkının iftarlarını ihtiyaç duyduğu bu yiyeceklerle yapmasını umut ediyoruz”

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Suriye'de kuşatma altındaki Daraya'ya insani yardım götüren konvoyların yolda olduğunu belirterek Daraya halkının iftarlarını bu yiyeceklerle yapmasını umut ettiklerini belirtti.

Toner, günlük basın toplantısında, Beşşar Esed rejimi tarafından kuşatma altında olan Daraya'ya insani yardım ulaştırma çabalarıyla ilgili, “Daraya’ya insani yardım götüren konvoylar şu anda yolda. Daraya halkının iftarlarını ihtiyaç duyduğu bu yiyeceklerle yapmasını umut ediyoruz” dedi.

Esed rejiminin Suriye’deki birçok bölgeyi abluka altında tuttuğunu hatırlatan Toner, “Birleşmiş Milletler’in kuşatma altındaki bütün bölgelere bir an önce yardımları ulaştırmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Toner, Rusya'ya da seslenerek insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için bütün Uluslararası Suriye Destek Grubu ülkelerinin ellerinden geleni yapması gerektiğini söyledi.


AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!