Suriye'deki iç savaş

Rejim güçleri Rus jetlerinin desteğiyle Cebel Ekrad'a kara harekatı başlattı- Mayına basan 8 rejim askeri öldü

HATAY (AA) - Suriye'de rejim güçlerinin Rus jetlerinin desteğiyle Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad bölgesine kara harekatı başlattığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Beşşar Esed rejimine bağlı birlikler sabah erken saatlerden itibaren Kibbani, Et-Tüffahiye ve El-Hıdır mevkilerini yoğun top ve füze atışına tuttu.

Ardından Tüffahiye tepesine kara harekatı başlatan rejim güçleriyle muhalifler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Rus jetlerinin de rejime havadan destek verdiği kaydedildi.

Bu arada muhalifler, Tüffahiye bölgesinde ilerlemeye çalışan rejim güçlerinden 8 askerin mayına basarak öldüğünü duyurdu.

Saldırıların yoğun şekilde devam ettiği bölgede birçok noktada dumanlar yükselirken patlama sesleri Suriye sınırındaki Hatay'ın Yayladağı ilçesinden de duyuluyor.


AA

Gündem Haberleri

DOA ARTIK DAHA KOLAY
Hava Harp Okulu öğrencisi Veli Bilgin eğitim sırasında hayatını kaybetti
Kendisinden olmayan çocuk için mahkemeye borçlu çıktı
Aile Mahkemelerinde Yargı Hızlandı: Temizleme Oranı Yüzde 100’ü Aştı
BAKANLIK'TAN ÇEKİRGE AÇIKLAMASI