Suriye'deki iç savaş

Rusya ve Suriye savaş uçaklarının Dera'ya yönelik hava saldırılarında 6 sivil öldü, 2'si çocuk biri kadın onlarca kişi yaralandı

DERA (AA) - Suriye'nin güneyindeki Dera kentinde Rusya ve Suriye savaş uçaklarının ortaklaşa düzenlediği hava saldırılarında 6 sivilin öldüğü, onlarcasının yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Rusya ve rejime ait uçaklar Dera'ya bağlı beldeler ile çevresindeki farklı yerlere saldırılar düzenledi. Söz konusu saldırılarda 6 sivil hayatını kaybederken, 2'si çocuk biri kadın onlarca kişi yaralandı.

Dera'nın doğu kırsalındaki Sayda sahra hastanesinin saldırılarda aldığı hasar nedeniyle hasta ve yaralı kabulünü durdurduğunu belirten kaynaklar, rejim güçleri ile Hizbullah militanlarının, muhaliflerin kontrolündeki bölgelere askeri operasyon başlatmak üzere kentteki askeri mevzilerde yığınak yaptığını ifade etti.

Öte yandan, muhaliflerin Dera'nın kuzey ve doğusuna düzenlediği roketatarlı saldırıda rejime ait güçlerden ölenlerin olduğu belirtilirken, hayatını kaybedenlerin sayısıyla ilgili bilgi verilmedi.

AA

Gündem Haberleri

Böcek Ailesi Davasında İlk Karar: 1 Tahliye!
"DEVLETİN VALİSİYİM" DEMİŞTİ
FAİLİ MEÇHUL DOSYALAR İÇİN ÖZEL BİRİM
DOĞUM İZNİ 24 HAFTA OLDU
Bağış Skandallarıyla Gündemdeydi: O Dernek Tahliye Ediliyor!