Suriye'de 1.7 milyon çocuk okula gidemiyor

UNICEF Sözcüsü Boulierac: "Suriye'de 1.7 milyon çocuk hala yeni eğitim yılında okula gidemiyor ve buna ek olarak 1.3 milyon çocuk okula devam edememe riski taşıyor"

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Suriye'de 1.7 milyon çocuğun yeni eğitim yılında okula gidemediği, 1.3 milyon çocuğunda da okula devam edememe riski taşıdığı uyarısında bulundu.

BM Cenevre Ofisinde düzenlenen basın toplantısında konuşan UNICEF Sözcüsü Christophe Boulierac, "Suriye'de 1.7 milyon çocuk hala yeni eğitim yılında okula gidemiyor ve buna ek olarak 1.3 milyon çocuk da okula devam edememe riski taşıyor." dedi.

Boulierac, "Suriye'de çatışmaların başladığı 2011 yılından beri okullara 4 bin saldırı düzenlendiğini" bildirdi.

UNICEF, Suriye'de son 2 haftada 9 çocuğun okullar ve çevresinde düzenlenen saldırılarda hayatını kaybettiğini açıkladı.

AA

Gündem Haberleri

Bolvadin'de 55 Bin TL'ye Satılan Kaymak Aşevine Can Suyu Oldu!
MARKETTEN ALDIĞI PEYNİR HAYATINI KARARTTI
Veterinerde deprem etkisi yapan kedi Türkiye’nin gündeminde
Haluk Levent'in Yıllar Önceki Bergama ve Fon İtirafı Gündem Oldu (61 karakter)
Harabe Evde Bulunan Nazar Davasında Yeni Gelişme: Babaanneden İtiraf