Suriye sınırında orman yangını

Esed rejiminin saldırıları sonucu, Lazkiye kırsalındaki 3 ayrı noktada orman yangını çıktı

HATAY (AA) - Suriye'de Beşşar Esed rejiminin Lazkiye kırsalına yönelik saldırıları sonrası, 3 ayrı noktada orman yangını çıktı.

Alınan bilgiye göre, rejim güçleri, muhaliflerin kontrolündeki bazı köyleri uzaktan attığı havan ve füzelerle vurdu.

Türkmendağı'nda Kelez, Sarraf ve Zeytincik köyleriyle Cebel Ekrad'da Kibbani ve Bedeme köylerinin hedef alındığı saldırıların ardından Türkmendağı'ndaki 2 nokta ile Cebel Ekrad'daki bir alandan alevler yükseldi.

Sıcak havanın etkisiyle büyüyen orman yangınlarına, saldırılar nedeniyle herhangi bir müdahalenin yapılamadığı öğrenildi.

Türkiye sınırına 3 ile 5 kilometre mesafede olan ve sınır bölgesinden de görülen yangınların şu an için Türkiye'yi tehdit etmediği bildirildi.

AA

Gündem Haberleri

Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı
KONYA SINAVI GEÇTİ Mİ?