Suriye sınır kapısındaki bayram yoğunluğu sürüyor

Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyelilerin, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçişleri devam ediyor- Son iki günde yaklaşık 6 bin Suriyeli ülkesine döndü

KİLİS (AA) - Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyelilerin, Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan ülkelerine geçişleri sürüyor.

İç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bir bölümü, Salı günü itibarıyla sınır kapısından ülkelerine geçiş yapmaya başladı.

Sıcak havanın da etkisiyle zor anlar yaşayan Suriyeliler için İl Emniyet Müdürlüğü, İl Göç İdaresi ve Öncüpınar Gümrük Müdürlüğü tarafından çadırlar kuruldu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca kumanya dağıtıldı.

Suriyeli Ahmet Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl önce geldiği Türkiye'den ilk defa bu yıl geriye dönme fırsatı bulduğunu belirtti.

Dün geceden gümrük kapısına geldiğini ve sıra beklemeye başladığını anlatan Abdullah, akrabalarının çoğunluğunun hala Suriye'de yaşadığını, onları görebilme şansı bulduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Abdullah, kendilerine bu imkanı sağlayan Türk hükümetine teşekkür etti.

Mirvan Suphi de iki yıl önce Türkiye'ye geldiğini ve Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşamaya başladığını vurgulayarak, "Kayınbabam orada. Eşim iki yıldır babasını göremedi. Bütün akrabalarım orada onları göreceğim için mutluyum. Çok güzel bir duygu, anlatamıyorum." dedi.

Geçişlerin serbest olmasıyla beraber son iki günde yaklaşık bin Suriyelinin ülkelerine gittiği, bugün de 3 bin Suriyelinin sınır kapısından geçiş yapmasının beklendiği kaydedildi.

Suriye'ye gidenlerin dönüş işlemleri ise 14 Temmuz Cuma günü 17.00'de tamamlanacak.

AA

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü