Suriye konulu 9. Astana toplantısı

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, Suriye konulu 9. Astana toplantısının 14-15 Mayıs'ta yapılacağını duyurdu

ASTANA (AA) - Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, başkent Astana'da yapılacak Suriye konulu 9. Astana toplantısının 14-15 Mayıs'ta düzenleneceğini bildirdi.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran ile rejim ve muhaliflerin katıldığı toplantıların 9. turunun 14-15 Mayıs'ta yapılacağı duyuruldu.

Açıklamada, toplantıya gözlemci ülkeler ABD ve Ürdün'ün de davet edildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca görüşmelerde gerginliği azaltma bölgelerindeki son durum ile insani ve güven artırıcı önlemlerin ele alınacağı kaydedildi.

Kazakistan'daki Suriye konulu 8. Astana toplantısı, 21-22 Aralık 2017'de yapılmış, alıkoyulanların serbest bırakılması ve mayınların temizlenmesi konularında uzlaşılmıştı.


AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı