Süneyle mücadele için 1 milyon böcek

Konya'da hububatın en önemli zararlılarından biri olan süneye karşı mücadele için Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan Faydalı Böcek Üretim Laboratuarında üretilen 1 milyon böcek, hububat ekili alanlara salındı.

Konya'da hububatın en önemli zararlılarından biri olan süneye karşı mücadele için Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan Faydalı Böcek Üretim Laboratuarında üretilen 1 milyon böcek, hububat ekili alanlara salındı.


Konya Tarım İl Müdürü İbrahim Doster, İl Tarım Müdürlüğü 1 Nolu Atölyesi'nde düzenlenen programda, müdürlük olarak 2004 yılından bu yana süne ile mücadele konusunda birçok ile örnek olacak çalışmalar yürüttüklerini belirtti.


Konya'da 12 milyon dekar hububat ekili alanının yarıya yakınında süne mücadelesi yapıldığını ifade eden Doster, “Biz doğal dengeyi bozan kimyasal mücadele taraftarı değiliz. Bu nedenle Konya Ticaret Borsası’nın katkılarıyla kurulan Faydalı Böcek Üretim Laboratuarında süne ile mücadele konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bu laboratuarda 1 milyondan fazla parazitoit yani faydalı böcek üretildi. Üretilen bu faydalı böcekleri, hububat ekili alanlarla, başaklarla buluşturacağız” dedi.


Daha sonra Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde, süne ile mücadele çerçevesinde üretilen parazitoitlerin bir bölümü, Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran ve Konya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kara ve protokol üyeleri tarafından temsili olarak ekili alanlara salındı. Ayrıca, parazitoitler tarafından, döllenmiş ve içinden yavru parazitoitlerin çıkacağı süne yumurtalarının bulunduğu küçük kutular, başaklara asıldı. aa

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?