Sultanbekov "Dombra"yı Bakan Avcı için çaldı

Türk dünyasının "Dombra" türküsü ile tanıdığı Kırgız halk ozanı Sultanbekov, Kültür ve Turizm Bakanı Avcı'yı ziyaret etti- Sultanbekov, ziyaretinde aralarında "Dombra" türküsünün de bulunduğu bestelerini Avcı'ya dinletti

ANKARA (AA) - Türk dünyasının "Dombra" türküsü ile tanıdığı Kırgız halk ozanı Arslanbek Sultanbekov, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'yı ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sultanbekov, Kırgız edebiyatçı Cengiz Aytmatov'un oğlu, eski Kırgızistan Dışişleri Bakanı Askar Aytmatov ile Bakan Avcı'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Görüşmede, Sultanbekov ve Aytmatov, iki ülke arasındaki kültürel bağların daha da güçlendirilmesini istedi.

Ziyarette Sultanbekov, aralarında "Dombra" türküsünün de bulunduğu bestelerini Bakan Avcı'ya dinletti.

AA

Gündem Haberleri

Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı
KONYA SINAVI GEÇTİ Mİ?