Sultan Murat Tugayı'ndan terör örgütü PYD'ye darbe

Suriye'de Sultan Murat Tugayı'na bağlı muhalif birliklerin Azez ilçesinin güneyindeki Ayn Dikne köyüne düzenlediği operasyonda çok sayıda terör örgütü PYD militanı öldü

HALEP (AA) - Suriye'de muhalif Sultan Murat Tugayı'na bağlı birliklerin, Halep'in Azez ilçesinin güneyindeki Ayn Dikne köyüne gerçekleştirdiği operasyonda çok sayıda terör örgütü PYD militanının öldüğü, mühimmat deposu ile 2 aracın imha edildiği bildirildi.
AA muhabirinin Azez'deki yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Sultan Murat Tugayı'na bağlı birlikler, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçlerinin Rus hava saldırısıyla denetimini sağladığı Ayn Dikne köyüne operasyon düzenledi.
Operasyonda çok sayıda PYD militanı öldürülürken, söz konusu köyde PYD'ye ait bir mühimmat deposu ile 2 araç imha edildi. Kaynaklar, Dikne köyü çevresinde şiddetli çatışmaların devam ettiğini dile getirdi.

- ''Ruslar misket bombasıyla saldırdı''

Halep'teki yerel aktivistlerden Muhammed Ramadan da Rus savaş uçaklarının Halep'in kuzeyindeki Hayyan beldesi, Anadan ilçesi ile Babis köyüne misket bombasıyla saldırdığını söyledi.

Rusların Babis köyünü bombalaması sonucu 5 sivilin yaşamını yitirdiğini ve enkaz altında kalan bazı sivillerin kirtarılmayı beklediğini ifade eden Ramadan, ''Ruslar Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki ilçe, belde ve köylerde sivillerin olduğu yerlere saldırıyor. Rus bombardımanında siviller yaşamını yitiriyor'' dedi.


AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!