Sudan Türk Kadın Platformu'ndan yetimlere ziyaret

Yetimhaneleri ziyaret eden platform üyeleri, hediyelerle yetimleri sevindirdi

HARTUM (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sudan ziyaretinin ardından kurulan Sudan Kadın Platformu, başkent Hartum’da çalışmalarına başladı.

Dr. Emine Neziroğlu başkanlığındaki platform üyeleri, Maygome Yetimhanesi ve Kalakla Kız Okulunu ziyaret etti.

Neziroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, platformun Türk kültürünü tanıtmak için kurulduğunu söyledi.

Sudan’da kadınların da sahaya indiğini belirten Neziroğlu, "Platform, Türkiye'nin politikalarını Sudanlı kadınlara anlatmanın yanı sıra Türk tarihini, kültürünü ve değerlerini tanıtmayı amaçlıyor. Bu kapsamda yetimhane, okul, hastane, huzurevi ve kreş ziyareti yapacağız." dedi.

Eğitici etkinlikler de planladıklarını söyleyen Neziroğlu, bu kapsamda ana-çocuk sağlığı, kız çocuklarının eğitimi, ebe eğitimleri ve kadınlara yönelik meslek edindirme kursları düzenleyeceklerini vurguladı. Neziroğlu ayrıca, yakında öğrencileri toplayarak onlara Türk mutfağını tanıtacaklarını da sözlerine ekledi.


AA

Gündem Haberleri

Kızılay Çadırı Krizi: İBB Reddetmişti, Yeni Yer Tepki Çekti
Kıyılar Kamunun Kullanımına Açılıyor: Şezlong ve İşgal Baskısına Son
18 YAŞ ALTINA BEKLENEN CEZA GELDİ
POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!