Sudan-Somali ilişkileri

Sudan Devlet Başkanı Beşir:- "Somali ordusu, polisi, istihbaratı ve diğer önemli kurumların yeniden inşasına katkı sağlamaya hazırız"

HARTUM (AA) - Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, Somali ordusunun yeniden inşasına katkı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Başkent Hartum'da Somalili mevkidaşı Muhammed Abdullahi Muhammed Farmajo ile görüşen Beşir, "Somali ordusu, polisi, istihbaratı ve diğer önemli kurumların yeniden inşasına katkı sağlamaya hazırız." dedi.

Somali'nin ulusal para biriminin Sudan'daki darphanelerde basılması talebinden onur duyduklarını belirten Beşir, Sudan darphane şirketinin para basmak için en yeni makine ve ekipman ile maksimum güvenlik ve korumaya sahip olduğunu aktardı.

"Afrika Boynuzu" ülkelerine ekonomik, ticari, sosyal büyüme için kaynakları ve ekonomilerini birleştirmek hedefiyle bir oluşum içine girme çağrısında bulunan Beşir, bu talep için söz konusu ülkelerin liderleriyle yakın zamanda bir araya gelmek istediğini kaydetti.

Somali Cumhurbaşkanı Farmajo da "Sudan tüm zor zamanlarında Somali'nin yanında durdu." ifadesini kullandı.

Farmajo, Sudan üniversitelerinde 6 binden fazla Somalili öğrencinin bulunduğunu bildirdi.

Somali Cumhurbaşkanı Farmajo, iki günlük ziyaret programı kapsamında dün Sudan'a gelmişti.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü