Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan: "İsrail'in, Sudan'ın terör listesinden çıkarılmasında rolü var"

HARTUM (AA) - Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, İsrail'in, ülkesinin ABD'nin "terörü destekleyen devletler listesi"nden çıkarılmasında...

HARTUM (AA) - Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, İsrail'in, ülkesinin ABD'nin "terörü destekleyen devletler listesi"nden çıkarılmasında rolü olduğunu belirtti.

Londra'dan yayımlanan Suudi Arabistan destekli Eş-Şark el-Avsat gazetesine demeç veren Burhan, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmek için yakında Washington'a gideceğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 3 Şubat'ta Uganda'daki görüşmesini ülkesinin güvenliği ve milli çıkarlarının bir parçası olarak nitelendiren Abdulfettah el-Burhan, "İsrail'in, Sudan'ın ABD'nin terörü destekleyen devletler listesinden çıkarılmasında rolü var." ifadesini kullandı.

Burhan, Hartum-Tel Aviv arasındaki ilişkiyi sürdürmek için bir komisyon kurulacağını da belirterek, Sudan-İsrail normalleşmesinin, dar bir ideolojik grup dışında ülkesinde büyük kabul ve destek gördüğünü de iddia etti.

Gündem Haberleri

Hatay'da El Sanatları Kursları Depremzede Kadınlara Geçim Kaynağı Oldu
Gökyüzünde görülen ve tanımlanamayan 3 cisim merak uyandırdı
Amatör balıkçı köpek balığını böyle görüntüledi
Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik
Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesi için çalışmalar başladı