Su tasarrufuna kökten çözüm: İlk uygulama okullarda

Bursa Büyükşehir Belediyesi, artan kuraklık tehdidine karşı önemli bir çevreci adım attı. Musluklara takılan su tasarruf aparatı perlatörler, ilk etapta okullardan başlayarak ücretsiz dağıtılmaya başlandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, su kaynaklarının verimli kullanımı ve israfın önlenmesi amacıyla çevre dostu yeni bir projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında, musluk başlıklarına takılarak su akışını düzenleyen ve ciddi tasarruf sağlayan perlatörler ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı.

Artan kuraklık ve barajlardaki su seviyesinin düşmesiyle birlikte harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta Bursa genelindeki okullarda perlatör montajına başladı. Toplam 444 ilkokul, ortaokul ve liseye dağıtılan aparatlar, BUSKİ ekipleri tarafından yerleşkelerdeki tüm musluklara monte ediliyor.

İlk uygulama noktası, Nilüfer ilçesinde bulunan NOSAB İlkokulu oldu. BUSKİ ekipleri, okulda gerekli kontrolleri yaptıktan sonra perlatörlerin montajını tamamladı.

Projenin tanıtımı için okula ziyarette bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, öğretmenler ve okul idaresiyle bir araya geldi. Çeşmeden akan suyu bizzat test eden Başkan Bozbey, perlatörlerin sağladığı farkı yerinde gösterdi.

“Tasarrufu alışkanlık haline getirmek istiyoruz” diyen Başkan Bozbey, şu ifadeleri kullandı:
“Dünya genelinde yaşanan iklim krizi, artık şehrimizde de kuraklık olarak hissediliyor. Bu durum su tasarrufunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Vatandaşlarımızın gösterdiği duyarlılığa teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte aynı hassasiyetle hareket etmeye devam etmeliyiz.”

Projenin yalnızca okullarla sınırlı kalmayacağını belirten Bozbey, “Perlatörleri önümüzdeki günlerde devlet dairelerine ve vatandaşlarımızın evlerine de ücretsiz olarak ulaştıracağız. Böylece hem aile bütçesine katkı sağlanacak hem de doğamızı koruyacağız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, perlatör dağıtımının ardından vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik eğitim ve farkındalık kampanyaları da düzenlemeyi planlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

BURSA Haberleri

Bursa’yı sis yuttu
Tarihi Arap Şükrü Sokağı’nda tente krizi
65 kiloluk yayın balığı, görenleri şaşkına çevirdi
Uludağ'da Acı Son: Kaybolan İki Çocuktan Biri Hayatını Kaybetti
Barış sürecine Bursa'dan güçlü destek