Su sorununu kavun karpuzla çözdüler

Aksaray’ın Sultanhanı ilçesinde, su sıkıntısına dayanıklı kavun ve karpuz üretimi lezzetiyle dikkat çekiyor. Çiftçiler, kıraç bölgelerde verimi yüksek ve aroması yoğun bu ürünleri tercih ediyor.

Aksaray’ın Sultanhanı ilçesinde, alternatif tarım ürünleri olarak ekilen kavun ve karpuz, lezzet ve aromasıyla ilgi görüyor. Su kaynaklarının azalması ve kuraklığın artmasıyla birlikte, çiftçiler daha az su isteyen ürünlere yöneldi.

Yeşiltömek köyünden çiftçi Mustafa Başgan, birkaç yıldır ekimini yaptığı kavun ve karpuzun talep görmesiyle üretimini artırdığını belirtti. Başgan, “Su sorunlarımızdan dolayı yeni ürün arayışına başlamıştık. Kavun, karpuz, domates ve kapya biber olmak üzere 4 ana çeşit üzerine yöneldik. Şu anda kıraç bölgelerde en iyi ürünün kavun ve karpuz olduğunu düşünüyoruz ve tavsiye ediyoruz” dedi.

Başgan, bu yıl 20 dekar alanda kavun ve karpuz üretimi yaptıklarını söyledi. Karpuzun kıraç bölgelerde hormon kullanılmadan yetiştirildiğini ifade eden Başgan, “Bal kavunlarımızı sabah saat 05.30’dan itibaren toplamaya başladık. Aksaray’da en tatlı ve lezzetli kavunların bizim bölgemizde olduğunu söylüyorlar” diye ekledi.

Çiftçiler, kıraç topraklarda verimi yüksek, maddi kazancı iyi ve aroması yoğun olan kavun ve karpuzu alternatif tarım ürünü olarak değerlendiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

YENİ YÖNETMELİK YOLDA
Adalet Bakanı Gürlek’in Bilgilerini Sızdıran Tapu Teknikeri Gözaltında
YENİDOĞAN ÇETESİ DAVASINDA FLAŞ GELİŞME
BÖYLE BİR ÇAĞDAYIZ
Erol Köse’nin cenazesini kızı Dijan aldı