Sosyal medya düzenlemesinde sona doğru! 10 yıl hapis kararı gelebilir

TBMM'nin açılmasıyla gündeme gelmesi beklenen sosyal medya düzenlemesinde Singapur modelinin de incelemeye alındığı belirtildi.

Sosyal medyada yalan haberle mücadele için yeni bir düzenleme yolda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya düzenlemesinin Meclis açılır açılmaz gündeme geleceğini belirtmişti.

Daha önce gündeme gelen haberlerde düzenleme için ülkelerin uyguladıkları farklı modellerin incelendiği ve Almanya modelinin ön plana çıktığı belirtilmişti.

Konuyla ilgili olarak Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi, düzenlemeyle ilgili Singapur'un modelinin de incelendiğini, modelin paylaşımları kaldırmayanlara 10 yıl hapis cezası getirdiğini belirtti. Güvensiz içeriğin tespiti, hangi içeriğin yalan haber ya da manipülasyon amaçlı içerik olduğuna oluşturulacak bir kurulun karar vereceği aktarıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

KONYA'DAN İLHAMLA
YENİ VERGİ DÜZENLEMELERİ MECLİS'TEN GEÇTİ
ADLİ EMANET BÜROLARI ALARMDA
Rize'den Erzurum'a Sıcak El: Saime Bektaş'ın Bereleri Mehmetçiklere Ulaştı
TÜRKİYE F-35'E GERİ DÖNMELİ