Sony davayı kaybetti

PlayStation 3 Jailbreak hack girişimi davası sonuçlandı

Sony, PS3 jailbreak hack'ini çıkartan George Hotz ve ekibi fail0verflow'a karşı ilk davayı kaybetti.
Jailbreak hackini piyasaya sunup PS3'ün kopya korumasını kıran meşhur hacker George Hotz ve ekibi fail0verflow, Sony tarafından mahkemeye verilmişti.

Bugün gelen haberler ise Goehot'u sevindirecek gibi görünüyor. Mahkeme Sony'nin ilk dava girişimini geçersiz kıldı. Yani George Hotz minareyi çalmadan önce kılıfını hazırlamış ve şimdilik paçayı kurtardı diyebiliriz. Fakat ileriki tarihlerde Sony'nin tekrar dava açacağını tahmin etmek hiç de zor değil.

Geohot'un Sony ile yaşadığı bu kapışma nasıl sonuçlanacak merakla beklemekteyiz.

NELER YAŞANMIŞTI

İnternet aleminde epey ses getiren PS3'ün kırılması haberinin yankıları sürerken, Sony, Jailbreak hack'ini piyasaya süren fail0verflow ekibine dava açtı.

Geçen ay hacker'ların Berlin'de düzenlediği "Chaos Communication Congress" de yayınladıkları PS3 Jailbreak hack'inin s en baştaki sorumlusu George Hotz, Sony'nin ilk hedefi olarak gözüküyor.

Şimdilik aktarılan bilgiler doğrultusunda Sony, PS3'ü hack'leyenleri, miktarı henüz belirlenmemiş olsa da, yüksek bir para cezasına çarptıracak. Bu duruma itiraz eden, Geo Hotz ise mahkeme kararını kendi sitesinde yayınlayarak tepki gösteriyor.

Teknoloji Haberleri

Casper'dan Konya dâhil 8 Şehirde "1 Saatte Servis"
Türk bilim insanları dünyanın en kuzeyindeki deniz buzu hattında
Türkiye'nin Uzaydaki İmzası: Yerli Atomik Saat Başarıyla Fırlatıldı
Raylı Sistemlerde Yerli ve Milli Teknoloji
WhatsApp'ta Kullanıcı Adı Dönemi Başlıyor: Telefon Numarası Zorunluluğu Bitiverdi!