Son dakika gelişmesi! Kamu işçileri için istenen zam belli oldu

Toplu Sözleşme masasında hükümetle pazarlık yetkisine sahip olan Memur-Sen kamu görevlileri için tekliflerini kamuoyuna duyurdu.

Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan toplu sözleşme öncesinde pazarlık masasında memuru temsil edecek olan Memur-Sen tekliflerini açıkladı.

Daha önce Toplu sözleşme masasında ortak hareket etme kararı alan Memur-Sen ve Kamu-Sen'in ortak teklifleri 2 Ağustos’ta başlayacak toplu sözleşme masasında görüşülecek.

Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında taleplerini kamuoyuna duyuran Memur-Sen kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerinin; 2022’de %21, 2023’te %17 olmak üzere iki yıllık sürede toplamda %38 artırılmasını, ayrıca toplamda %6 da refah payı verilmesini ve mutabakat sağlanamayan 5.Dönem Toplu Sözleşmeden kaynaklı geçmiş kayıpların telafisi için 600 TL seyyanen zam ile iyileştirilmesini istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Garanti BBVA'dan Parmak İziyle Ödeme Dönemi
Esnaf ve vatandaş yapılandırma bekliyor
Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 33'e geriledi
Yemeksepeti, ECHO Awards'ta Müşteri Memnuniyetini Taçlandırdı
Akaryakıt İstasyonlarında Tek Fiyat Uygulaması Başladı