Somali'deki terör saldırısı

Mogadişu'da önceki gün düzenlenen bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 53'e yükseldi

MOGADİŞU (AA) - Somali'nin başkenti Mogadişu'da önceki gün düzenlenen terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 53'e yükseldi.

Somali emniyetinde görevli Yüzbaşı Muhammed Hüseyin, yaptığı açıklamada, başkent Mogadişu'da önceki gün hükümet yetkililerinin sık sık gittiği bir otelin iki bombalı araçla hedef alındığını, polis merkezinin yakınlarında yer alan otele ait otoparkta da bir patlamanın meydana geldiğini hatırlattı.

Yüzbaşı Hüseyin, saldırılarda şu ana kadar 53 kişinin hayatını kaybettiğini, yüzden fazla kişinin yaralandığını kaydetti.

Mogadişu'da önceki gün hükümet yetkililerinin sık sık gittiği bir otelin hedef alındığı bombalı saldırılarda 9'u Şebab örgütü militanı 23 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Eş-Şebab terör örgütü, kendisine ait internet sitesi aracılığıyla saldırıların sorumluluğunu üstlenmişti.

Gündem Haberleri

KARDEŞİMİZ İÇİN GELDİK
Katar’da mahsur kalan sporcular Türkiye’ye dönmek üzere uğurlandı
Hava sahaları kapandı, tahliyede yeni rota Umman oldu
Sahurda tahanlı pide ve simit kuyruğu
Kadın Kamu Çalışanlarına 4 Gün Mesai Talebi