Somali için 1 milyar dolarlık yardım çağrısı

Somali hükümeti ve uluslararası yardım kuruluşlarının hazırladığı 2019 İnsani Müdahale Planı'na göre 3,4 milyon Somalili için 1 milyar dolarlık yardım gerekiyor

ADDİS ABABA (AA) - Somali hükümeti ve uluslararası yardım kuruluşları 2019 yılında 3,4 milyon Somalili için 1 milyar dolarlık yardıma ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Hükümet ve ülkede faaliyet yürüten yardım kuruluşları tarafından ortak hazırlanan 2019 İnsani Müdahale Planı'nda, acil yardıma ihtiyaç duyan 3,4 milyon Somalili için 1 milyar dolarlık yardım gereksinimi olduğu ifade edildi.

İklim, çatışma ve zorla yerinden edilme gibi sebeplerden milyonlarca kişinin hayatının olumsuz etkilendiğine işaret edilen planda, 2018'de 6,2 olan toplam insani yardıma ihtiyaç duyanların sayısının düzenli yağışların görülmesi nedeniyle bu yıl 4,2 milyona gerilediği aktarıldı.

Bu yıl insani yardıma ihtiyaç duyan toplam 4,2 milyon kişinin yüzde 81'ine destek olunmasının hedeflendiği belirtilen planda, çoğunluğunu yerinden olanlar ve kırsal nüfusun oluşturduğu 1,5 milyondan fazla insanın ise kritik seviyelerde gıda güvensizliğiyle karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Gündem Haberleri

EZBER BOZAN BESİCİLİK
SEDAŞ’a Jeneratör Şoku: 65 Saatlik Kesintinin Faturası Kesildi!
Bakımevinde Yaşlı Hastaya Şiddet ve Tükürme Skandalı!
İhale Sistematiği Çöktü: İBB İştirakine Dev Operasyon
O Paylaşım Başına İş Açtı! CHP’li Meclis Üyesi Kadir Dalgıç Tutuklandı