Somali gerçeği Kurtulmuş'u kızdırdı

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Afrika'daki insanlık dramından batılı ülkeleri sorumlu tuttu

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Somali'de yüzbinlerce insanın açlık ve salgınla boğuşmasından batılı ülkeleri sorumlu tuttu. Kurtulmuş, "91 – 94 yılları arasında 34 tane ülkenin Somali'de ne işi vardı? O 34 ülke, askeri operasyonda gösterdiği hassasiyeti Somali'ye gıda yardımında neden göstermiyor" diye sordu.

Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İstanbul İl Başkanlığı tarafından Eski Galata Köprüsü üzerinde düzenlenen iftara katıldı.

NİÇİN AÇLIKTAN ÖLÜYORLAR

50 yıl önce Afrika'da insanların açlıktan ölmediğinin altını çizen Kurtulmuş, "Dünyanın en büyük nimetlerinin olduğu yerden bahsediyoruz Somali'den bahsederken. Tabiat kaynakları, yer altı kaynakları... Dünyanın en güzel nimetlerinin olduğu yerler. Niçin bu insanlar açlıktan ölüyor?" dedi. 


 

Politika Haberleri

GÜNEYDEN GELEN KONYA'YA GİRMEYECEK
YURT DIŞINDAN 714 SUÇLU İADE EDİLDİ
Milli Elektrikli Trende Seri Üretim Başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Newsweek'e Küresel Diplomasi Mesajları
Hazar Denizi'nde 12 asker şehit oldu: Ömer Çelik'ten başsağlığı mesajı