Sokaklar Günlerdir Karanlıkta: Aydınlatma Arızaları Tepki Çekiyor

İstanbul’un batı yakasında sokak aydınlatmalarındaki arızalar uzun süredir giderilemiyor. Günlerdir karanlıkta kalan cadde ve sokaklar, güvenlik ve ulaşım açısından vatandaşların tepkisine neden oluyor.

İstanbul Avrupa Yakası’nda özellikle sokak aydınlatmalarında yaşanan arızalar, vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Beylikdüzü ve Avcılar’da birçok noktada gece aydınlatmalarının haftalardır devreye alınamaması, güvenlik endişelerini artırdı.

Beylikdüzü ilçesinde Kavaklı ve Yakuplu mahallelerinde onlarca sokak lambasının günlerdir çalışmadığı bildirildi. Özellikle Salı ve Pazar pazarlarının kurulduğu güzergâhlarda yaşanan karanlık, esnaf ve vatandaşların tepkisine yol açtı. Bölge sakinleri, defalarca Boğaziçi Elektrik ekiplerine bildirimde bulunmalarına rağmen yaklaşık 20 gündür arızalara müdahale edilmediğini ifade etti.

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ile Ayasofya, Yeşilyurt ve İbrahim Müteferrika caddelerinde çok sayıda aydınlatma direğine enerji verilmediği belirtildi. Pazarcılar, sabah erken saatlerde araç farlarıyla tezgâh kurduklarını, veliler ise çocuklarını okul ve kurslara götürürken zorlandıklarını aktardı. Bölgede bulunan üç caminin girişinin de karanlıkta kalması, özellikle akşam ve yatsı vakitlerinde yaya güvenliği açısından risk oluşturuyor.

Avcılar’da ise Ambarlı Mahallesi ve E-5 karayolu kenarında birçok aydınlatma lambasının sönük olduğu, bazı noktalarda 20 günü aşkın süredir bakım yapılmadığı ifade edildi. Vatandaşlar, bakım ekiplerinin sayısının artırılmasını ve arıza giderme sürelerinin kısaltılmasını talep etti.

Bölge sakinleri, sokakların uzun süre karanlıkta kalmasının kamu güvenliği ve trafik güvenliği açısından ciddi riskler doğurduğunu vurgulayarak, aydınlatmaların bir an önce devreye alınmasını istiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

ZAM ÖNCESİ NÜFUSTA YOĞUNLUK
Başsavcılıktan Sadettin Saran açıklaması: Tek rapor Adli Tıp’a ait
KARATAY'DAN YENİ PROJE... KREŞİ DE VAR!
YILA DAMGA VURAN KARELER
Ünlüler dosyasında yeni operasyon: İki isim gözaltında