Sokak hayvanlarına konforlu kulübe hizmeti

Gümüşhane'de sokak hayvanlarının soğuktan korunabilmesi amacıyla ahşap malzemeden çivisiz korunaklı şık kulübeler yapıldı

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de sokak hayvanlarının kış şartlarından korunabilmesi amacıyla ahşaptan yalıtımlı malzeme kullanılarak korunaklı kulübeler yapıldı.

Doğa Koruma ve Mili Parklar Gümüşhane Şube Müdürlüğünce (DKMP) sokak hayvanlarının korunması amacıyla çivi kullanılmadan yaptırılan kulübeler, şehirde sokak hayvanlarının yoğun bulunduğu alanlara konulacak.

Bağlarbaşı Sanayi Sitesi'nde yapımı tamamlanan kulübelerin tesliminde konuşan DKMP Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın, projeyle sokak hayvanlarını daha sağlıklı ortamda barındırmayı amaçladıklarını söyledi.

Korunaklı kulübeler ile sokak hayvanlarının kış şartlarında barınma ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini belirten Aydın, "Bu kulübeler sokak hayvanları için tasarlandı. Onlara daha rahat edebilecekleri, daha sıcak bir ortam sağlayacak. Şimdilik 5 kulübe yaptık. ihtiyaca göre yenilerinin üretimini de yapacağız. Yılın dört mevsiminde sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının bir nebze de olsa karşılayabilmek için çalışıyoruz." diye konuştu.


AA

Gündem Haberleri

KARDEŞİMİZ İÇİN GELDİK
Katar’da mahsur kalan sporcular Türkiye’ye dönmek üzere uğurlandı
Hava sahaları kapandı, tahliyede yeni rota Umman oldu
Sahurda tahanlı pide ve simit kuyruğu
Kadın Kamu Çalışanlarına 4 Gün Mesai Talebi