Sivas’taki bu görüntüler Serengeti’yi aratmıyor

Sivas'ta sıcak havalardan etkilenen mandalar çareyi Kızılırmak'a girmekte buldu.

Sivas'ta sıcak havalardan etkilenen mandalar çareyi Kızılırmak'a girmekte buldu. Mandaların ırmakta serinlediği anlar belgesel filmlerini aratmadı.

Sivas'ta mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, büyükbaş hayvanları olumsuz etkiledi. Kızılırmak kenarında otlayan mandalar, siyah derileri nedeniyle güneş ışınlarından oldukça etkileniyor. Mandalar, 35 dereceye varan sıcaklardan korunmak için Kızılırmak'a giriyor.

Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak'ta serinleyen mandaların oluşturduğu görüntüler belgesel filmlerini aratmıyor. Irmağın içerisinde bulunan adalara çıkan mandalar, çamur banyosu da yapıyor. Öğle sıcağını suda serinleyerek atlatan mandalar, akşamüzeri otlayarak ahırlarına gidiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Kadir İnanır görüntülendi! Yaşaması mucize
Baraj tahliye suyu sel oldu, geçtiği tarlaları küçülttü
TİGEM’den ’'kayıp yarış atları' açıklaması: Yalan
"YAĞMUR YAĞIYOR, SU TOPRAĞA GİRMİYOR
Yazın kurumak üzereydi, Uludağ’ın karlarıyla yeniden coştu