Sivas'ta soğuk hava gölü dondurdu

Türkiye'nin uluslararası öneme sahip 135 sulak alanından biri olan Hafik Gölü'nün yüzeyi buz tuttu

SİVAS (AA) - Sivas'ta etkili olan soğuk hava nedeniyle Hafik Gölü'nün yüzeyi buz tuttu.

Soğuk hava kentte yaşamı olumsuz etkiliyor.

Sıcaklığın sıfırın altında 4 dereceye kadar düştüğü kentte, Türkiye'nin uluslararası öneme sahip 135 sulak alanından biri olan Hafik Gölü'nün yüzeyi buzla kaplandı. Gölde yaşayan sakarmeke kuşları da bu durumdan olumsuz etkilendi. Buz kalınlığının yer yer 10 santimetreye ulaştığı gölün çevresindeki restoran sahipleri sakarmeke, kaz ve ördek gibi hayvanların suya girebilmeleri için delikler açtı.

İlçe sakinlerinden Halil İbrahim Çaldıran, Hafik'te son 2 gündür aşırı soğukların etkili olduğunu söyledi. Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 5 dereceye kadar düştüğünü ifade eden Çaldıran, soğuk havanın etkisiyle Hafik Gölü'nün donduğunu belirtti.

- 4 köy yolunda ulaşıma kar engeli

Öte yandan, kentteki olumsuz hava koşulları nedeniyle 4 köye ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ilçelerden İmranlı'da 2 ve Suşehri'de köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Merkez ve ilçelerde 32 greyder, 19 yükleyici, 10 dozer, 9 kar bıçaklı kamyon, 29 destek aracı olmak üzere 99 iş makinesi ve 211 personelle karla mücadele çalışmaları sürdürülüyor.

AA

Gündem Haberleri

Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü
Kasım Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırılmaya Başlandı