Şırnak'ta terör operasyonu

Terör örgütü PKK/KCK güdümünde kurye, milis, iş birlikçi olarak faaliyet gösteren ve sosyal medyada terör örgütü propagandası yapanlara yönelik operasyonda 46 kişi gözaltına alındı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta terör örgütü PKK/KCK güdümünde kurye, milis, iş birlikçi olarak faaliyet gösteren ve sosyal medyada terör örgütü propagandası yapanlara yönelik operasyonda 46 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, il merkezi ile Cizre, Silopi, İdil, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde PKK/KCK terör örgütünün silahlı kanadı içerisinde ve terör örgütü güdümünde kurye, milis, iş birlikçi olarak faaliyet gösteren, sosyal medyada terör örgütü propagandası yapanlara yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, il merkezinde 8, Cizre'de 17, Silopi'de 9, İdil'de 8 ve Beytüşşebap'ta 4 şüpheli gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda, ruhsatsız av tüfeği, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildi.

Ayrıca, il merkezinde yapılan aramalarda, güvenlik güçlerine mukavemet gösteren 1, Uludere ilçesinde de uyuşturucu ticareti yapma suçundan aranan 1 kişi yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.


AA

Gündem Haberleri

Kızılay Çadırı Krizi: İBB Reddetmişti, Yeni Yer Tepki Çekti
Kıyılar Kamunun Kullanımına Açılıyor: Şezlong ve İşgal Baskısına Son
18 YAŞ ALTINA BEKLENEN CEZA GELDİ
POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!