Sırbistan İran vatandaşlarına vize muafiyetini kaldırdı

Sırbistan İçişleri Bakanı Nebojsa Stefanovic, İran vatandaşlarının bir kısmının vize muafiyetini kötüye kullandığını ve bu nedenle vize muafiyetini kaldırdıklarını açıkladı

BELGRAD (AA) - Sırbistan, İran vatandaşlarına yönelik vize muafiyetini "kötüye kullanıldığı" gerekçesiyle kaldırdı.

Sırbistan İçişleri Bakanı Nebojsa Stefanovic, yaptığı açıklamada, Sırbistan hükümetinin aldığı vize muafiyetinin kaldırılması kararının bugün resmi gazetede yayımlandığını belirterek, "Sırbistan, İran vatandaşlarına yeniden vize uygulayacak. Zira bu ülke vatandaşlarının bir kısmı vize muafiyetini kötüye kullandı." şeklinde konuştu.

İran ile Sırbistan arasındaki vize muafiyeti anlaşması 2017 yılında imzalanmış, Belgrad-Tahran arasındaki aktarmasız uçak seferleri ise geçen mart ayında başlamıştı.

Vize muafiyetinin kaldırılmasında, "turist" olarak Sırbistan'a gelen çok sayıda İran vatandaşının buradan Batı Avrupa ülkelerine geçiş yapmak istemesinin etkili olduğu ifade ediliyor.

AA

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü