Sınır kapısında suikast silahları ele geçirildi

Dereköy Sınır Kapısı'nda, Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yapan bir araçta, 3 kalaşnikof ile 3 Glock, 1 Uzi, 5 CZ marka tabanca ile 2 bin 433 mermi bulundu- Olaya ilişkin aracın sürücüsü H.G. gözaltına alındı

KIRKLARELİ (AA) - Dereköy Sınır Kapısı'nda, Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yapan bir araçta şüphe üzerine yapılan aramada, 3 kalaşnikof, 3 Glock, 1 Uzi, 5 CZ marka tabanca ve bunlara ait 24 şarjör ile 2 bin 433 mermi ele geçirildi.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ile Dereköy Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yapmak üzere Dereköy Gümrük Sahası'na gelen H.G. idaresindeki CB 2934 BM plakalı aracı, şüphe üzerine durdurdu.

Dedektör köpeği ile yapılan aramada, aracın kapı bölmelerine yerleştirilmiş seri numarası kazınmış 3 seyyar dipçikli kalaşnikof, taban süpürgeliğinin iç ve göğüs kısmında ise seri numaraları silinmiş 3 Glock, 1 Uzi, 5 CZ marka tabanca, bunlara ait 24 yedek şarjör ve 34 tabanca mermisi ile bin 399 kalaşnikof mermisi bulundu.

Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünde x-ray taramasından geçirilen araçta, bagaj hoparlör izine zulalanmış vaziyette suikast silahlarına ait bin tabanca mermisi ele geçirildi.

Olayla ilgili sürücü H.G. gözaltına alındı.

AA

Gündem Haberleri

Katar’da mahsur kalan sporcular Türkiye’ye dönmek üzere uğurlandı
Hava sahaları kapandı, tahliyede yeni rota Umman oldu
Sahurda tahanlı pide ve simit kuyruğu
Kadın Kamu Çalışanlarına 4 Gün Mesai Talebi
İlginç sahur geleneği: Davul yerine “Pilava pilava”