Sinagog bombacısı yakalandı!

İstanbul Beyoğlu'nda 2003 yılında Neve Şalom Sinagogu'nu bombalı saldırı düzenleyen terör örgütü El Kaide üyesi Konya'da yakalandı

İstanbul Beyoğlu'nda 2003 yılında Neve Şalom Sinagogu, Şişli'de Bet Yaakov Sinagogu ile İngiliz Konsolosluğu ve HSBC Bank'a düzenlenen bombalı saldırılara katıldığı gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan terör örgütü El Kaide üyesi Konya'da yakalandı. Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Nurettin G.'nin (32) merkez Selçuklu ilçesi Sakarya Mahallesi'nde saklandığı eve sabah erken saatlerde operasyon düzenledi.

Burada gözaltına alınan Nurettin G., Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Nurettin G.'nin 2003 yılında İstanbul Beyoğlu'ndaki Neve Şalom Sinagogu, Şişli'deki Bet Yaakov Sinagogu ile İngiliz Konsolosluğu

ve HSBC Bank'a düzenlenen 67 kişinin ölümü, 700 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırılara katıldığı gerekçesiyle İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığı, Yargıtay sonucu beklendiği için tahliye edildiği belirtildi. Nurettin G.'nin cezasının Yargıtay'da 2009 yılının Haziran ayında onandığı ve o tarihten bu yana arandığı belirtildi. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Gazeteci Ali Çağatay tutuklandı: İBB yöneticisi paylaşımı sonrası cezaevinde
Kocaeli'de özel harekatlı fuhuş operasyonu! Yüzlerini tişörtle kapattılar
Ankara'da 225 gözaltı, 178 tutuklama
Yatırım Vaadiyle 1,5 Milyar Liralık Vurgun İddiası
Bergama'da İş Yerinde Silahlı Saldırı: 1 Kişi Hayatını Kaybetti