Silvan'da sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı 13 mahalle ile bu mahallelere bağlı 14 mezrada, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı 13 mahalle ile bu mahallelere bağlı 14 mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Silvan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince Diyarbakır Bölge Komutanlığı tarafından bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, bölgede operasyonel faaliyet yapılabilmesi ve vatandaşların can güvenliğinin sağlanması amacıyla ilçeye bağlı Kazandağı, Demirkuyu, Çatakköprü, Eskiocak, Arı, Taşpınar, Çiğdemli, Gürpınar, Dönenkaya, Kayadere, Ormandışı, Babakaya, Altınkum mahalleri ile bu mahallelere bağlı Özlüce, Esenyol, Darıseven, Usluca, Boğazönü, Toklar, Bahçe, Kalemli, Taraklı, Mirenge, Başkaya, Çavuşdamı, Çalönü ve Tarımova mezralarında ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu yasağın 10 Ekim 2016 tarihi saat 16.00'dan itibaren geçerliği olduğu kaydedildi.

AA

Gündem Haberleri

300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi