Silivri'de görülen darbe girişimi davaları

Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı:- "Bu halk bunu (darbe girişimi) unutmadı, unutmayacak. Biz de bunu unutturmayacağız. Bu halkın, demokrasi tarihine altın harflerle kazındığını biliyoruz"

İSTANBUL (AA) - Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Türk halkının darbe girişimini unutmadığını, unutmayacağını belirterek, "Biz de bunu unutturmayacağız. Bu halkın da demokrasi tarihine altın harflerle kazındığını biliyoruz." dedi.

Bugün görülen davaların duruşmalarını izlemek üzere Silivri'ye gelen Yazıcı,duruşma arasında gazetecilere yaptığı açıklamada, sanıkların duruşmalarda çelişkili ifadeler verdiğini belirterek, bundan üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Türk halkının darbe girişimini unutmadığını, unutmayacağını ifade eden Yazıcı, "Bu halkın da demokrasi tarihine altın harflerle kazındığını biliyoruz. Ben Türk yargısının büyüklüğü ve yüceliğiyle bu kişilerin hakkettikleri cezayı alacaklarına yürekten inanıyorum." dedi.

AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci de duruşmaları izlediklerini ancak sanıkların gerçekleri sulandırmaya çalıştığını ifade ederek, "15 Temmuz'u bu milletin kalbinden söküp atamayacaklar." ifadesini kullandı.

AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Mustafa Korkut ise, ''Ben de gerçekten tarihi bir ana tanıklık ediyorum. Cumhuriyet ve demokrasi tarihinde önemli bir dava içerisindeyiz. Bütün teşkilat ile vatandaşlarımızla beraber buradayız ve sonuna kadar burada olmayı devam edeceğiz.'' şeklinde konuştu.

AA

Gündem Haberleri

Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı