Siirt'teki maden faciası

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık: - "Yaşadığımız acı büyük acı. Her geçen gün ümitler azalıyor, ümitler azaldıkça da üzüntü de artıyor"

SİİRT (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Yaşadığımız acı büyük acı. Her geçen gün ümitler azalıyor, ümitler azaldıkça da üzüntü de artıyor." dedi.

Başkan Kınık, Şirvan ilçesinde özel maden ocağında yaptığı incelemenin ardından, gazetecilere açıklamalarda bulunarak, ekipleri ve yakınları toprak altında kalan ailelerin her türlü ihtiyacını karşılamak üzere konuşlandırdıklarını belirtti.

Bir an önce toprak altındaki işçilere ulaşmayı ümit ettiklerini vurgulayan Kınık, "Mevcut çalışan ekibe ve bekleyen ailelere gıda desteği, barınma, battaniye gibi insani ihtiyaçları sağlıyoruz. Yaşadığımız acı büyük acı. Her geçen gün ümitler azalıyor, ümitler azaldıkça da üzüntü de artıyor." diye konuştu.

Yakınları toprak altında kalan ailelerin acılarına ortak olmak, acılarını hafifletmek üzere her türlü desteği sağladıklarını anlatan Kerem Kınık, şunları söyledi:

"Olayın olduğu akşamdan bu yana ekiplerimiz sahada bulunuyor. Siirt, Batman ve diğer şubelerimiz, gönüllülerimizle, profesyonel ekiplerimizle buradayız. En azından acıları, yükleri hafifletmeye gayret ediyoruz. Elimizden geldiği kadar buradaki güvenlik güçlerimize, Enerji Bakanlığı, AFAD ekiplerine Kızılay olarak destek vermeye çalışıyoruz."

AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı