Siirt'te "sahte deterjan" operasyonu

Operasyonda 27 bin 600 kilogram sahte deterjan ele geçirildi, 9 şüpheli gözaltına alındı

SİİRT (AA) - Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen operasyonda 27 bin 600 kilogram sahte deterjan ele geçirildi, 9 şüpheli gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Kurtalan ilçesinde bazı toptancılara halk sağlığını tehdit eden, çeşitli markalarda sahte temizlik ürünü satışı yapıldığı, fatura ve kayıtları bulunmayan bu ürünlerin kent geneline dağıtıldığı ve devletin zarara uğratıldığı bilgisi üzerine çalışma başlatıldı.

Siirt merkez ve Kurtalan ilçesinde düzenlenen operasyonda, 9 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında, 7 depoda yapılan aramada, 27 bin 600 kilogram sahte deterjan, 130 kilogram kaçak çay ve 52 kalaşnikof fişeği ele geçirildi.

Sahte temizlik ürünlerinin, Siirt Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğüne, kaçak çayın ise Batman Gümrük Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin, jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Gündem Haberleri

Polat Alemdar'ın babası da ifade verdi
15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti