Siirt'te FETÖ/PDY operasyonu

Terör örgütünün emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda, gözaltına alınan 11 kişiden, 6'sı tutuklandı

SİİRT (AA) - Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, gözaltına alınan 11 kişiden, 6'sı tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 11 kişinin emniyetteki işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

Sevk edildikleri adliyede savcılıktaki sorgularının ardından, tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılan 11 kişiden, 6'sının tutuklandığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Muhtelif tarihlerde yapılan eş zamanlı operasyonlarda diğer illerde yakalanarak, gözaltına alınan 1 öğretmen, 2 komiser yardımcısı ve 3 polis tutuklandı. 4 polis hakkında ise tutuksuz yargılanmak üzere, adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi. Bir polis serbest bırakıldı."

AA

Gündem Haberleri

YENİ YÖNETMELİK YOLDA
Adalet Bakanı Gürlek’in Bilgilerini Sızdıran Tapu Teknikeri Gözaltında
YENİDOĞAN ÇETESİ DAVASINDA FLAŞ GELİŞME
BÖYLE BİR ÇAĞDAYIZ
Erol Köse’nin cenazesini kızı Dijan aldı