Sığla ormanları koruma çalışmaları tuvale aktarıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, 7 yıldır sürdürülen Anadolu sığla ormanları koruma çalışmaları kapsamında, farkındalık yaratmak amacıyla yapılan resimler sergilendi

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, 2009'dan bu yana sürdürülen Anadolu sığla ormanlarını koruma çalışmaları, farkındalık yaratmak amacıyla tuvale dökülerek sergilendi.

Muğla'da, Avrupa Birliği Bakanlığınca finanse edilen Sivil Toplum Diyoloğu Programı kapsamında, Doğa Koruma Merkezi tarafından, Anadolu Sığla Ormanları'nın korunmasına ilişkin 7 yıldan bu yana Köyceğiz bölgesinde sürdürülen çalışmalar sırasında yapılan resimlerden oluşan sergi Kordon Öğretmenevi önünde açıldı.

İngiliz Yaban Hayatı Sanatçıları Derneğinden katılımcıların ve Türkiye'den 5 profesyonel sanatçının rehberliğinde, farklı üniversitelerden 20 öğrencinin çalışmalarının yer aldığı bir günlük sergi, İngiltere'de büyük bir sanat galerisinde de sergilenecek.

Orman Ekolojisi Uzmanı Ekolog Doktor Okan Ülker, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin, yaban hayatını gözleme ve yaban hayatının sanat değerini ortaya çıkarmak için yapıldığını söyledi.

Etkinlik kapsamında sergi ve atölye çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Ülker, amaçlarının Anadolu sığla ormanlarının yok oluşuna vurgu yapmak ve farkındalık yaratmak olduğuna işaret etti.

Çalışmanın Türkiye için bir ilk olduğunu anlatan Ülker, şunları kaydetti:

"Yaban hayatını gözleme açısından, yaban hayatının sanat değerini ortaya çıkarmak açısından Türkiye'de bir ilk. Dünyada da İngiltere'de yapılan bir çalışmadan sonra ikinci çalışma. Buradaki amaç aslında yaban hayatını daha iyi gözleyebilmek, yaban hayatının sorunlarını ortaya çıkartabilmek. Yaban hayatının değerlerini insanlara 7'den 70'e, genç yaşlı, zengin fakir her hangi toplumsal bir statü ayırt etmeden aynı dili konuşarak, sanat dilini konuşarak, doğa koruma çalışmalarına, yaban hayatının korunması çalışmalarına katkı sunmak."

AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!