Sigaraya BÜYÜK zam yolda

Bu zamla sigara artık cüzdanı da yakar

Sigara yasağı uygulamasıyla, tiryakilerin sigara içimini azaltması ve özellikle gençlerin sigaraya başlamasını önlemeyi hedefleyen Türkiye, caydırıcı önlemleri ardı ardına getirecek.

Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 19 Temmuz'daki sigara yasağının yanı sıra ek tedbirleri devreye sokacak. Sigaranın yeni zamlandığı Türkiye'de, sigara fiyatlarının çok ucuz olduğuna dikkat çeken DSÖ, fiyatların Avrupa ülkelerindeki düzeye çıkarılmasını öneriyor. DSÖ, sigara fiyatlarına zam yapılmasının yanı sıra paket başına "1 TL'lik" ek zam getirerek, bu paranın Sağlık Bakanlığı bütçesine aktarılmasını öngörüyor.

Para bakanlığa gidecek

Türkiye'de yılda 5 milyar paket sigara tüketildiğine işaret eden DSÖ, paket başına alınacak 1 TL'nin, yılda 5 milyar TL yapacağını, bunun da Sağlık Bakanlığı bütçesinin yarısına bedel olduğunu vurguluyor. DSÖ, bu paranın da sigara bıraktırma tedavisi ve sigaradan doğan hastalıkların tedavisinde kullanılmasını istiyor. (takvim)

Sağlık Haberleri

İngiltere'de '12 Ayın Var' Dediler, Antalya'da Hayata Döndü
Kalp ve Tansiyon Hastaları Dikkat: Sıcaklar Tehdit Saçıyor
12 Yıl Sonra Çifte Mucize: İzmir'de Nadir "En Bloc" Nakil
Yutma güçlüğüyle gitti, yemek borusundan 4 santimlik kemik çıktı
POŞET ÇAY İÇENLERE ÖNEMLİ UYARI