Sıcaklar bisiklete talebi artırdı

Okulların yaz tatilinin yaklaşması, bisiklet satışlarını yüzde 50'ye varan oranlarda artırdı. Konya Bisikletçiler Ve Motosikletler Odası Başkanı Çal, önümüzdeki aylarda, bisiklete olan talebin yüzde 80-90 oranında artacağını söyledi.

Bisiklet yoğunluğu açısından Türkiye'nin önde gelen illerinden olan, bu yüzden de Türkiye'nin Çin'i olarak nitelendirilen Konya'da, okulların yaz tatilinin yaklaşması bisiklet satışlarını yüzde 50'ye varan oranlarda artırdı.

Bisiklet sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin yetkilisi Muhammed Baysal, sıkıntılı geçen kış sezonunun ardından yaklaşan yaz tatilinin işlerini açtığını söyledi.

Çocuk bisikletinden, dağ bisikleti ve şehir bisikletine kadar sektördeki tüm ürünlerin piyasada satışa sunulduğunu ifade eden Baysal, "45 YTL'den 2 bin YTL'ye kadar değişen fiyatlarda satışa sunulan bisikletlere talep oldukça fazla. Özellikle yaz tatilinin yaklaşması nedeniyle çocuk bisikletlerindeki satışta bir patlama var" dedi.

Kış sezonunda ayda ancak 200 adet bisiklet satabildiklerini, bugünlerde ise satış rakamının 300'ü geçtiğini ifade eden Baysal, okulların kapanacak olmasının en fazla kendilerine yaradığını, Konya'da birçok ailenin karne hediyesi olarak genellikle bisiklet aldığını bildirdi. Baysal, Konya'daki diğer bisiklet satıcılarında da aynı yoğunluğun yaşandığını söyledi.

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?