Sıcak havada bunalan atları nehirde serinletiyorlar

Türkiye'nin en sıcak illerinden Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde vatandaşlar, tarım ve yük taşımada kullandıkları atları, Fırat Nehri'nde serinletmeye çalışıyor

ŞANLIURFA (AA) - Türkiye'nin en sıcak illerinden Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bazı vatandaşlar, tarım ve yük taşımada çalıştırdıkları atları serinletmek için Fırat Nehri'ne sokuyor.

Sıcaklığın 35 dereceyi aştığı kentte, ilçenin ortasından geçen Fırat Nehri'nin kıyısına gelen, aralarında çocukların da bulunduğu vatandaşlar, atlarla birlikte yüzerek serinliyor.

At sahiplerinden Ahmet Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde havaların iyice ısındığını belirterek, bu durumdan insanlar kadar hayvanların da olumsuz etkilendiğini söyledi.

Birçok kişinin atları serinletmek için yaz aylarında nehre getirdiğini aktaran Bayram, "Atlar bizim için çok önemli. Sabahın erken saatlerinde at arabasıyla yük taşıyorum. Havalar da sıcak olduğundan hayvan terliyor ve halsiz düşüyor. Biz de atları Fırat'ın kıyısında suya sokarak serinletmeye çalışıyoruz." dedi.

Fırat Nehri'nde serinlemeye çalışan Ökkeş Yavuz ise ramazan ayında sıcak havadan olumsuz etkilendiklerini dile getirerek, bu nedenle güvenli noktalarda yüzmeye çalıştıklarını ve iftar saatini beklediklerini anlattı.

AA

Gündem Haberleri

300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi