Siber Vatanda Dev Operasyon: 6 Binden Fazla Hesap Engellendi!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, 6 bin 644 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda; Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve BTK iş birliğiyle dijital alandaki terör propagandası ve dezenformasyon faaliyetlerine karşı son 7 ayda tarihi bir başarıya imza atıldı. Yapılan teknik incelemeler ve adli süreçler sonucunda 6 bin 644 sosyal medya hesabı hakkında erişim engeli kararı uygulandı.

FETÖ ve Psikolojik Harekât Ağlarına Ağır Darbe

Erişim engeli getirilen hesapların 3 bin 679'unun doğrudan FETÖ ve iltisaklı yapılarla bağlantılı olduğu tespit edildi. Terörü öven, dezenformasyon yayan ve Türkiye'ye yönelik psikolojik harekât yürüten 2 bin 965 diğer hesap hakkında da hukuki ve idari işlemler eksiksiz şekilde tamamlandı.

En Fazla Erişim Engeli X Platformunda Uygulandı

Terör örgütlerinin ve organize bilgi kirliliği ağlarının yüksek etkileşim potansiyelini hedeflediği platformlar tek tek belirlendi. Son 7 ayda en fazla erişim engeli uygulanan mecra X olurken, onu sırasıyla Instagram, TikTok, Facebook, YouTube ve Spotify takip etti.

Yapay Gündem ve Bot Hesaplar Anlık Takip Ediliyor

Kurulan koordinasyon mekanizması yalnızca münferit içeriklerle sınırlı kalmıyor. Trend topic (TT) listeleri, organize etiket kampanyaları ve bot hesap hareketleri gelişmiş dijital analiz yöntemleriyle gerçek zamanlı izleniyor. Bu sayede manipülasyonların kaynağı ve yayılım modeli anında ortaya çıkarılarak geniş kitlelere ulaşması engelleniyor.

Siber Vatanda Çok Katmanlı Güvenlik Modeli

Güvenlik kaynakları, dijital platformların artık milli güvenliği doğrudan ilgilendiren bir mücadele sahası olduğuna dikkat çekiyor. Teknik analiz, adli süreç ve erişim tedbirlerinin tek merkezden yönetilmesiyle, münferit profillerin yanı sıra organize dijital ağlar da etkisiz hale getiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Kentin en işlek sokağında kurşun yağdırdılar
Trafik canavarı direksiyona geçti, 192 bin lira ceza yedi
CHP'deki 'Cast Ajansı' İddiası Yargıda: Başsavcılık Harekete Geçti
Erol Can Güncü sahnede gözaltına alındı
Bilecik'in meşhur restoranında yangın