Siber polisler sosyal medyada 'koronavirüs' devriyesinde

Siber polisler, sahte sosyal medya hesaplarından Türkiye'de koronavirüs vakalarının görüldüğüne ilişkin gerçek dışı görüntü ve ses dosyaları paylaşanları tespit ediyor. Söz konusu kişiler en kısa sürede adli mercilere sevk edilecek

Emniyet Genel Müdürlüğü, sahte sosyal medya hesaplarından Türkiye'de koronavirüs (Covid-19) vakalarının görüldüğüne ilişkin gerçek dışı görüntü ve ses dosyalarını paylaşanların en kısa sürede adli mercilere sevk edileceğini bildirdi.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerinin, sosyal medyada milli ve manevi değerlere saldırı, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak yapılan hakaret ve saldırılar ile korku ve panik oluşturarak kamu düzenini bozan paylaşım yapan hesapları tespit etmek amacıyla 7 gün 24 saat esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürüttüğü belirtildi.

Bu kapsamda, Türkiye'de koronavirüs (Covid-19) vakalarının görüldüğüne ilişkin gerçek dışı görüntü ve ses dosyalarını paylaşarak kamuoyunu korku ve paniğe sevk eden sahte sosyal medya hesaplarının tespit edildiği ifade edilen açıklamada, bu paylaşımları yapanlar hakkında gerekli çalışmaların başlatıldığı ve en kısa sürede adli mercilere sevk edilecekleri kaydedildi.

POLİS-ADLİYE Haberleri

81 İLDE DEV GÖÇ OPERASYONU
Hamile eşine tatlı almaya çıktı, gaspçıların hedefi oldu
Ankara'da Eğitim Helikopteri Düştü: Görgü Tanığı O Anları Anlattı
Ankara'da Dehşet: Kadının Hem Dükkanını Hem Otomobilini Yaktı!
Ahbaplar Suç Örgütü Soruşturması: Ece Üner Adliyede İfade Verdi