Seymenlerden kortej yürüyüşü

Atatürk'ün 27 Aralık'ta Ankara "ya gelişinin 103. yıl dönümü Seymenler eşliğinde kutlanarak kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Atatürk'ün 27 Aralık'ta Ankara "ya gelişinin 103. yıl dönümü Seymenler eşliğinde kutlanarak kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 27 Aralık'ta Ankara'ya gelişinin 103. yıldönümü başkentte Seymenler eşliğinde kortej yürüyüşüyle kutlandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 27 Aralık 1919 tarihinde Ankara'ya gelişinin, 103. yıldönümü için Ankara Tren Garı önünden başlayan "Seymenler Kortej Yürüyüşü" Ulus'taki Atatürk Anıtı önüne kadar devam etti. Gösteriler eşliğinde yürüyen Seymenler Ulus'taki Atatürk Anıtı'na vardıktan sonra, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra, Seymenler davul ve zurna eşliğinde vatandaşlara gösteri yaptı.

"Atatürk'ü karşılayan Seymenlerin öz torunları ve çocuklarıdır"

Kortejde Seymen olarak görev alan Fatih Bitirim, "Bugün Ankara'mızın bize göre milli bayramlarından 27 Aralık Atatürk'ün Ankara'ya teşriflerinin 103. yıldönümü, Seymenler o tarihten itibaren bugünü kendilerine milli bayram ilan etmişlerdir. Kızılca gün olarak tabir ettiğimiz, bugün de toplanıp dedelerimizin, büyüklerimizin bize şerefle bahşettiklerini bizde aynı ruhla ve özveriyle devam ettiriyoruz. Seymen kostümlerimizi dün geceden itibaren hazırladık, ütüledik ve sabahın erken saatlerinde kostümümüzü giydik. Kurbanımızı kestik ve koşa koşa "Seymen Kortej Yürüyüşü" yerine geldik. Gördüğünüz Seymenlerin hepsi Atatürk'ü karşılayan Seymenlerin öz torunları ve çocuklarıdır" diye konuştu.

Seymenlerin kortejine, çok sayıda dernek, vakıf ve yarenlerin yanı sıra Ankaralılar katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Kocaeli Konya'nın Nasrettin hocasıyla geleceğini yetiştiriyor
Fatih'in Gizli Hazinesinde Heyecanlandıran Keşif
VAHŞİ DOĞA KAMPÜSTE
Türkiye’nin 61’inci havalimanı Trabzon’a yapılıyor
Amharca dilinde kaleme alınmış tarihi eser Etiyopya’ya iade edildi