Seydişehir'de çekirgeyle mücadele çalışması

Yapılan ilaçlamayla çekirge yoğunluğu bulunan mahallerde zararlılar, tarım alanlarına zarar veremeyecek duruma getirildi

KONYA (AA) - Seydişehir Orman İşletme Şefliği ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, çekirge yoğunluğu bulunan mahallelerde ilaçlama yapıyor.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ünüvar, uzman ekiplerin Başkaraören, Kuran, Kumluca, Kesecik ve Muradiye Mahallelerinde 7 bin dekarlık alanı ilaçladığını belirtti.

Ünüvar, "Söz konusu alanlarda mühendislerle birlikte teknik bir çalışma yapıldı. İlaçlamayla çekirge yoğunluğu tarım alanlarına zarar veremeyecek duruma getirildi. Eğer bu çalışma yapılmasaydı çekirge hububat ekili ürünlere ve araziye ilerleyecek, çiftçimiz zarar görecekti." dedi.

Çalışmaları Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, Orman İşletme Şefi Halil Kabakcı, muhtarlar ve çiftçiler izledi.

AA

Gündem Haberleri

RADYATÖRÜ ŞALGAMLA DOLDURDU
Seyahatsever Projesi'yle 628 Bin Genç Türkiye'yi Gezdi
Polat Alemdar'ın babası da ifade verdi
15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor