Ankara'da kanser tedavisi görürken önceki akşam yaşamını yitiren KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi'nin özel uçakla Diyarbakır'a getirildiği cenazesini havaalanında yaklaşık 2 bin kişi karşıladı. Elçi, daha sonra 2 polis aracının eşlik ettiği yaklaşık bin araçlık konvoyla toprağa verileceği Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne uğurlandı.
İKİ BİN KİŞİ KARŞILADI
Ankara'dan cenazesi bugün saat 08.30'da özel uçakla Diyarbakır'a getirilen KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi'nin cenazesi, aralarında BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Diyarbakır Milletvekilleri Leyla Zana, Altan Tan, Nursel Aydoğan, Emine Ayna, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile BDP'li belediye başkanları ile Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel ve KADEP yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi tarafından karşılandı.
ALTAN TAN: "FATİHA OKUYUN"
"ŞERAFETTİN ABİ SEN RAHAT UYU"
Cenazenin uğurlanışı sırasında konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "Seçim sırasında düzenlediğimiz bir mitingten sonra yaptığımız sohbette 'yaşamımı Kürt halkının özgürlük mücadelesine adadım. Diyarbakır'a geldim bu mitingi gördükten sonra artık ölsem de gözlerim açık gitmez. Çünkü Kürt halkı özgürleşmiş' demişti. Ben de Şerafettin Ağabey'e şunu söylüyorum. Siz yerinizde rahat uyuyun. Kürt halkı 30 yıldan beri sürdürdüğü mücadele ile sizin de katkılarınızla özgürleşti, özgürleşmeye de devam ediyor" dedi.
Şerafettin Elçi'nin cenazesi daha sonra yaklaşık bin araçtan oluşan konvoy eşliğinde toprağa verileceği Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne uğurlandı.
CİZRE'DE HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI
Elçi'nin cenazesinin toprağa verileceği Cizre'de ise tüm hazırlıklar tamamlandı. Silopi ve Cizre'de bugün esnaf kepenk kapatırken, Elçi'nin cenaze namazının kılınacağı Seyidan Camii önünde taziye çadırı kuruldu. Mezarlıkta da Elçi için amcası Seyit Abdulkadir Elçi'nin mezarının bitişiğinde mezar yeri kazıldı.