Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi üzerinde rutin devriye görevini yürüten trafik ekipleri, yolun en sol şeridinde duran bir otomobili fark etti. Arıza nedeniyle trafiğin en hızlı aktığı noktada mahsur kalan araç, hem sürücü için büyük bir risk oluşturdu hem de cadde üzerindeki araç akışını aksatmaya başladı.
Bir Polis Trafiği Kesti Diğeri Aracı İtti
Olası bir kazanın önüne geçmek için hemen harekete geçen Konya trafik polisi, kısa sürede koordineli bir müdahale gerçekleştirdi. Ekipten bir polis memuru diğer araçların emniyetli geçişini sağlamak adına caddedeki akışı durdururken, diğer polis memuru ise arızalı otomobili iterek yolun sağ şeridindeki güvenli noktaya taşıdı. Polislerin bu örnek davranışı sayesinde caddedeki ulaşım kısa sürede normale döndü.
Yardım Anı Araç Kamerasına Yansıdı
Trafik ekiplerinin sürücüye destek olduğu o anlar ise çevredeki bir araç kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Kaydedilen görüntülerde, polisin bir yandan trafiği kontrol edip geçiş güvenliğini sağladığı, diğer yandan aracı iterek tehlikeli bölgeden uzaklaştırdığı net bir şekilde yer aldı.