Törende konuşan, Konya Valisi Osman Aydın, Konya'da okul yaptırma kampanyası çerçevesinde 1397 derslik için 114 protokol imzaladıklarını hatırlattı.
1200 dersliği tamamladıklarını 200 dersliğin yapımının ise devam ettiğini ifade eden Aydın, ''Konya, eğitime yüzde 100 destek kampanyasına en fazla katılan iller arasında yer almaktadır. Bu nedenle Konyalı hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Konya'nın artan nüfusuna oranla derslik ihtiyacı da artmaktadır. Hayırseverlerimizle birlikte devlet vatandaş işbirliğinin en güzel örneklerini sergileyerek bu açığı kapatmak için çaba harcıyoruz'' dedi.
Özel Selçuklu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Seyit Karaca da, eğitime yüzde 100 destek kampanyası kapsamında başlayan çalışmalara tüm ülke insanının ve kurumlarının destek olmasının son derece önemli olduğunu söyledi.
Selçuklu Belediyesinin tahsis etmiş olduğu arazi üzerinde 24 derslikli, 3 kat olacak şekilde Özel Selçuklu Hastanesi İlköğretim Okulu'nu kente kazandırmaya karar verdiklerini ifade eden Karaca, şunları kaydetti:
''Özel Selçuklu Hastanesi İlköğretim Okulu, yaklaşık 1,5 milyon YTL'lik sosyal bir proje. Okulu en kısa zamanda tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim etmek istiyoruz. Özel Selçuklu Hastanesi olarak insana hizmet noktasında her zaman özel çalışmaların içinde yer almamız gerektiği düşüncesini paylaştık, bundan sonrasında da bu çaba ve gayret ile var olmaya devam edeceğiz.''
Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen ise Selçuklu'nun eğitim öğretimde her geçen gün yıldızının parladığını belirtti.
Belediye olarak eğitime yüzde 100 destek kampanyasında önemli bir aşama kaydettiklerini ifade eden Esen, şöyle devam etti:
''Buradan Konya'da faaliyet gösteren işletmelere okul yaptırın çağrısında bulunuyoruz. Hemşehrilerimizin de alışverişlerinde okul yaptırma kampanyasına katılan işletme ve kurumları tercih etmelerini istiyorum. Ben bu ilçede yaşayan bir vatandaş olarak alışveriş tercihlerimi sürekli olarak eğitime ve sağlık kampanyalarımıza destek olan işletmelerden yana kullanıyorum. Hemşehrilerimizin bu hassasiyeti daha fazla okulun ve sağlık ocağının yapılmasına vesile olacaktır. Mevlana Haftasının ilk gününde attığımız bu temel ayrı bir önem taşımaktadır.''
Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi'nde yer alan 24 derslikli Özel Selçuklu Hastanesi İlköğretim Okulu'nun temelini birlikte attılar. Okulun 2009 yılı içinde bitirilmesi hedefleniyor.
aa