Selçuklu Belediyesi, Pekyatırmacı ile yola devam edecek

Konya'nın Selçuklu ilçesinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti adayı Ahmet Pekyatırmacı, oyların %45,28'ini alarak belediye başkanlığına seçildi.

Konya'nın Selçuklu ilçesinde gerçekleştirilen yerel seçimlerin sonucu belli oldu. Toplam 1 milyon 649 bin 557 seçmenin bulunduğu ilçede, sandıkların tamamı açıldı ve seçime katılım oranı %69,64 olarak belirlendi.

Kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Ahmet Pekyatırmacı, toplamda 134 bin 110 oy alarak %45,28'lik bir oranla Selçuklu ilçesi belediye başkanlığına seçildi. Yeniden Refah Partisi adayı Ali Kemal Kara ise 79 bin 185 oy alarak %26,54 oranında oy oranına ulaştı.

Diğer adayların oy dağılımları ise şu şekilde gerçekleşti:

  • CHP adayı Ahmet Ziya Güneş: 29 bin 657 oy (%9,95)
  • Zafer Partisi adayı Ahmet Dikici: 17 bin 236 oy (%5,78)
  • Saadet Partisi adayı Mustafa İsen: 10 bin 322 oy (%3,46)

AK Parti'nin Selçuklu ilçesindeki zaferi, bölgedeki siyasi dengeleri değiştirecek gibi görünüyor. Ahmet Pekyatırmacı, göreve geldiği takdirde ilçenin çeşitli sorunlarına çözüm getirmeyi ve halkın beklentilerini karşılamayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

26 numaralı hattın ismi değişti
Konya Minibüs Ücretleri Zamlandı! İşte Yeni Fiyatlar
Konya'daki döner bıçaklı kavgaya 1 tutuklama
Atıklardan Organik Gübre Üretimiyle Tarıma Destek
Ereğli Yolu'nda Trafik Kazası