Selçuk Üniversitesi'nin ‘Yaşam Kapsülü’ne birincilik ödülü

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Arda Tohumoğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Akıllı ve Sürdürülebilir Şehir Çözümleri Ideathon"unda "Yaşam Kapsülü" projesi ile birincilik ödülü aldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu Zindankale Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte Konya ve şehir dışından katılımcılar 24 saat boyunca "Akıllı Ulaşım ve Mobilite", "İklim Değişikliği", "Sıfır Atık", "Yeşil Enerji", "Afet ve Acil Durum" gibi önemli şehir sorunlarına yenilikçi çözümler geliştirmek için yarıştı.

Toplumun geleceğini etkileyecek kritik konulara çözüm sunmayı hedefleyen yarışmacılar, Konya Büyükşehir Belediyesinin ilgili birim uzmanlarından oluşan jüriye projelerini sundu. Maratonun değerlendirme ve sonuç kısmında çevresel ve yerel sorunlara getirdikleri çözümlerle dikkat çeken önemli projeler ödüllendirildi.

Ideathon'da Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Arda Tohumoğlu "Afet ve Acil Durum Yönetimi" kategorisinde "Yaşam Kapsülü" projesi ile birinciliğe değer görüldü.

Yorum Yap
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri

ÇEYREK ALTINI KAPTI
GELECEĞİN SANATÇILARI SELÇUKLU’DA YETİŞECEK
OKULA BAŞLAMA YAŞI DEĞİŞİYOR
BİTAM: Konya'dan Yükselen Bilim Üssü Türkiye'nin AR-GE Merkezi Oluyor
Engelli Kızı İçin Her Gün Merdiven Çıkan Anne, Okula Asansör Yapılmasını Talep Etti