Selçuk Üniversitesi’nden Bilime Dijital Destek: SULabs Sistemi Kullanıma Açıldı

Selçuk Üniversitesi, araştırma ve analiz altyapısını dijital ortama taşıyan Laboratuvar Yönetim Sistemi SULabs'ı hizmete sundu. Sistem, sanayi-üniversite iş birliğini artırmayı ve bilimsel üretimi desteklemeyi hedefliyor.

Selçuk Üniversitesi’nden Bilime Dijital Destek: SULabs Sistemi Kullanıma Açıldı

Selçuk Üniversitesi Laboratuvar Yönetim Sistemi (SULabs), üniversite bünyesindeki laboratuvar ve cihazların daha aktif ve verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla devreye alındı. İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (İLTEK) koordinasyonunda oluşturulan sistem, tüm araştırmacıların erişimine açık olacak.

Sistemle birlikte sadece üniversite akademisyenleri değil, özel ve kamu kurum/kuruluşlarında görev yapan araştırmacılar da laboratuvar tanıtımlarına, cihaz altyapısına ve hizmet envanterine tek bir dijital platform üzerinden ulaşabilecek.

Rektör Yılmaz: Araştırma altyapımızı erişilebilir hale getirdik

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, araştırma laboratuvarlarının bilimsel bilginin üretildiği ve geliştirildiği en önemli alanlardan biri olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Selçuk Üniversitesi olarak bu vizyonla araştırma ve analiz altyapımızı daha erişilebilir ve görünür hale getirmek, kamu ve özel sektöre daha etkin hizmet sunmak amacıyla SULabs Portal’ı hayata geçirdik.”

Rektör Yılmaz, sistemin üniversite-sanayi iş birliklerini güçlendireceğini, araştırma çıktılarının ticarileşmesine katkı sağlayacağını ve ülkenin bilimsel üretim kapasitesini daha etkin kullanmayı hedeflediğini belirtti.

Tüm araştırmacılara açık dijital araştırma ağı

SULabs ile Selçuk Üniversitesi, yalnızca kendi bünyesindeki akademik kadroya değil, Teknopark firmalarından Ar-Ge merkezlerine kadar geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden bir sistem sunuyor. Portal sayesinde kullanıcılar laboratuvarlara dair bilgilere ulaşabilecek, cihaz altyapısını inceleyebilecek ve ihtiyaç halinde doğrudan iş birliği talebinde bulunabilecek.

Ulusal ve uluslararası bilimsel ağlara katkı sağlanacak

Sistemle birlikte ayrıca, sanayi-üniversite iş birliğini destekleyecek dijital bir ara yüz oluşturulurken, ulusal ve uluslararası araştırma ağlarının kurulması da hedefleniyor. Bu sayede Selçuk Üniversitesi, bilimsel iş birliklerinin merkezi haline gelmeyi amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Selçuklu'da mahalle mahalle altyapı atağı
Bakanlık Talimat Verdi: Nikâh Ücretleri Düşürülüyor, Düğünlerde Yeni Dönem Başlıyor!
10 milyar TL’lik yatırım, 15 bin yeni iş imkanı! Konya OSB büyüyor!
3 Osimhen Konya'ya 1 tramvay hattı ediyor
Konya'da 'Atığını Getir, Para Kazan' Dönemi Başlıyor