Selçuk Tıp Prof. Dr. O'Dwyer’ı ağırladı

İnternational Council of Ophthalmology Mütevelli Heyet ve Sınav Komisyon Üyesi, Etik Komisyonu Başkanı ve Göz Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Pınar Aydın O’Dwyer, “Tablolarla Hekimlik Sanatı” ve “Bilimsel Makale Nasıl Yazılır” konulu konferansta öğretim üyel

Fakültenin Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Dekan Prof. Dr. Oktay Sarı, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hilmi Cevdet Altınyazar ile Prof. Dr. Duygu Fındık, Başhekim Doç. Dr. Yaşar Şen ile Yardımcıları, öğretim üyeleri ve çok sayıda araştırma görevlisi katıldı. 

DEĞERLİ BİR KONUĞU AĞIRLADIK 

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Şansal Gedik, Prof.Dr. O’Dwyer'in meslekteki başarılarından bahsederek, “Ülkemiz hatta dünya için çok değerli bir bilim insanını hastanemizde ağırlamaktan son derece mutluyuz. Onun başarılarını saymakla bitiremeyiz. Amerika akademi ödülü alan ve yurtdışı kongrelerinde ülkemizi başarıyla temsil eden hocamız, sanat alanındaki çalışmalarıyla da dikkat çekmektedir. Uluslararası derneklerde görev alan, çok sayıda konferans veren, işini farklı branşlarla buluşturan, ülkemizin ilk oftalmolog kökenli nöro-oftalmolog unvanını taşıyan değerli misafirimiz, aynı zamanda özel bir üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekilliğini de yapmıştır. Sanat ve bilimi buluşturmasının yanı sıra, ikisinde de başarılı olan ender insanlardan biri olan değerli hocamıza teşekkür ederiz” dedi. 

HEKİMLİK BİR SANATTIR 

Prof.Dr. O’Dwyer, konuşmasına “Tablolarla Hekimlik Sanatı”nı anlatarak başladı. Prof. Dr. O’Dwyer, tarihte hekimlerin sanatla iç içe olduğunu, bu ikilinin birbirinden destek alarak ilerlediğini belirtti. Hekimlikte başarılı olmanın sırrının sanatın inceliklerinde yattığını ifade eden Prof. Dr. O’Dwyer,  hekimliğinde incelikleri olan bir sanat olduğunu vurguladı. 

HASTA HEKİM İLİŞKİSİNDE İLETİŞİM ÖN PLANA ÇIKIYOR

Prof. Dr. O’Dwyer, hasta ile hekim arasındaki ilişkide artık iletişimin ön plana çıktığına değinen Prof. Dr. O’Dwyer, “Hasta ile hekim arasında profesyonel bir ilişki olması gerekir. İletişim bu devrede önemli rol oynuyor. Hekim hastasını tanımak ve ona göre tedavisini yapmak zorundadır. Hastanın da hastalığı ile ilgili uyması gereken kuralları bilmesi gerekir. Tek yönlü bir ilişkiden değil, çift yönlü bir iletişimden söz ediyoruz. Bu ilişkinin her iki taraf için de olumlu geçmesi önem taşımaktadır” diye konuştu. Topluma karşı sorumlulukları olan hekimlerin en büyük sorununun zaman sıkıntısı olduğunu belirten Prof. Dr. O’Dwyer, aile, çevre ve mesleğe dengeli bir zaman ayarlamak gerektiğini vurguladı. Konferansın ikinci bölümünde “Bilimsel Makale Nasıl Yazılır” konusunda bilgi veren Prof. Dr. O’Dwyer, mükemmel dengeli makale yazmanın kurallarını anlattı. Konferansın ardından Dekan Prof. Dr. Oktay Sarı, Prof.Dr. O’Dwyer'e teşekkür ederek, “Felsefe bilmeden iyi bir hekim olunmuyor. Hekimlik değerli konuğumuzun da belirttiği gibi incelikleri olan bir sanattır. Bu sanatı korumak ve geliştirmek başlıca görevlerimiz arasında yer almalıdır” dedi. Prof. Dr. Sarı, günün anısına Prof. Dr. O’Dwyer'e çini tabak hediye etti. Haber Merkezi

Yerel Haberleri

SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?
ARANAN ŞAHISLARA SIKI TAKİP